info@verhoevenverwarming.nl Storing of onderhoud? Bel: 040 - 206 4111
EPC

EPC

De EnergiePrestatieCoëfficiënt (EPC) is een rekenmethode die gaat over het energieverbruik van de woning. Dat is de energie die nodig is voor het verwarmen of koelen van het binnenklimaat, de bereiding van het warme tapwater en de verlichting.

De EPC gaat niet over het huishoudelijk energieverbruik zoals wassen, koken, koelkast en andere apparatuur.

Het werkelijke energieverbruik wijkt meestal sterk af van deze uitgangspunten. Dit komt omdat de berekening uitgaat van een referentiejaar voor het buitenklimaat en standaard bewonersgedrag.

De energiezuinigheid van een woning wordt bepaald door de gebouweigenschappen (mate van isolatie van de bouwkundige schil) en de gekozen installaties voor verwarming, bereiding warm tapwater en koeling.

Het maakt niet uit welke energiebesparende maatregelen er genomen worden, zoalng de vereiste energieprestatie gerealiseerd wordt. De EPC berekening geeft dus inzicht in de energiekwaliteit van de woning, inclusief technische installaties. Hoe lager uitkomst van de EPC berekening des te lager is het energieverbruik van de woning.

De EPC eis is vastgelegd in het Bouwbesluit, en deze mag vanaf 2015 niet hoger zijn als 0,4. De verwachting is dat deze de komende jaren nog verder verlaagd gaat worden. Bij de aanvraag van de bouwvergunning van de woning bij de gemeente dient u een kloppende EPC berekening aan te leveren. De gemeente controleert ook tijdens de bouw van de woning of de materialen en installaties welke gekozen zijn in de EPC berekening ook daadwerkelijk toegepast worden.

Wij bieden totaaloplossingen omtrent warmtepompen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Scroll naar boven