info@verhoevenverwarming.nl Storing of onderhoud? Bel: 040 - 206 4111
Centrale Verwarming voor thuis

CV-ketels

Verhoeven verwarming levert en monteert hoog rendements (HR) CV ketels van onder andere Nefit voor particulieren.

Bij vervanging van een oude ketel door een nieuwe ketel doet zich vaak de vraag voor of de nieuwe ketel "past" in de bestaande installatie. De woning is bijvoorbeeld inmiddels voorzien van dubbelglas of spouwvulling, er is overgegaan op vloerverwarming, de warmtevraag is veranderd... noem maar op. Bij een keuze voor een CV ketel in een nieuw te "bouwen woning" is de keuze al net zo lastig. Wij willen u graag informeren. Verhoeven verwarming bv is een gecertificeerd bedrijf met gespecialiseerde monteurs die uw CV-installatie komen plaatsen.

Een combiketel is een voor de hand liggende oplossing voor de verwarming van uw woning en uw tapwater. De meeste combiketels zijn in staat uw centrale verwarming goed op temperatuur te houden, maar schieten soms tekort als het gaat om warmwatercomfort. Hiervoor zijn tal van verschillende boilergroottes beschikbaar om ook op meerdere tappunten tegelijk voldoende warm water te hebben.

HR = Hoog Rendement = zuinig

Zonder al te diep in de techniek te gaan zullen we de term hoog rendement nader verklaren.

De temperatuur van de verbrandingsgassen is bij de conventionele ketels hoog, de afvoerbuis kun je niet aanraken als hij brandt. Dit is warmte die zo door de schoorsteen naar buiten schiet. Daar zijn de vogeltjes blij mee, maar wij willen die warmte voor ons huis benutten. De restwarmte van de rookgassen wordt bij de HR ketels “gebruikt” en daardoor zijn deze rookgassen veel lager van temperatuur. Let maar eens op bij u in de buurt bij iemand die een nieuwe HR ketel heeft. Het lijkt dan net of er een stoompluim uit de rookgasafvoer komt. Dit is echter waterdamp. De rookgassen zijn al zo ver afgekoeld dat zij condenseren.

Hieraan kleven nadelen omdat de rookgassen zover zijn afgekoeld willen ze niet meer stijgen, het schoorsteeneffect. Daarom zit er in de HR toestellen een ventilator ingebouwd die de verse buitenlucht aanzuigt en de rookgassen naar buiten duwt. Omdat de rookgassen condenseren loopt dit water door de rookbuis het toestel in (deze is hierop geconstrueerd) en dient op een binnenriolering aangesloten te worden.

De besparingen van een HR ketel ten opzichte van en conventionele staande ketel kunnen oplopen tot wel 30%.

Uw CV ketel laten vervangen of onderhoud?

Verhoeven staat voor u klaar en zorgt ervoor dat uw nieuwe ketel 100% aansluit bij uw wensen, eisen en bestaande installatie.

Scroll naar boven