info@verhoevenverwarming.nl Storing of onderhoud? Bel: 040 - 206 4111
Ketelvervanging

Ketelvervanging

Het al of niet vervangen van een centrale verwarmingsketel en geiser wordt niet alleen bepaald door de leeftijd van een ketel. (De vuistregel is om na 15 jaar het toestel te gaan vervangen), Veel vaker speelt de technische stand een grote rol en daaraan gekoppeld de bedrijfszekerheid.

Uiteraard is het argument energiebesparing een zeer belangrijk. Vaak wordt de energierekening automatisch afgeschreven en volgt er jaarlijks een bijbetaling. Maar de oude staande toestellen zijn ontwikkeld in een periode dat het aardgas slechts 20 eurocent per kubieke meter (of minder ) kostte. Deze is in 2018 opgelopen tot 70 eurocent per kubieke meter.

Wat echter nog veel belangrijker is, het bedrijf dat de ketel installeert. We leveren namelijk comfort. Wamte en warm water. Een CV-ketel met de juiste aansluitmaterialen door een gespecialiseerde monteur geplaatst. En het bedrijf beschikt ook over de benodigde onderdelen mocht er onverhoopt een storing op treden.

Met andere woorden als een u auto zou hebben die één op vier rijdt, dan doet u hem vandaag nog de deur uit. Elke keer als u tankt merkt u hoeveel u moet betalen. Maar de cv ketel die net zoveel verbruikt laten we gewoon branden. Vaak horen we '... maar er is nog nooit iets aan geweest'. Mensen realiseren zich niet dat zij met de besparing in vijf jaar tijd een nieuwe ketel terugverdienen!

De moderne HR (hoog rendement)-toestellen zijn gesloten. Dit houdt in dat de lucht die nodig is voor de verbranding van het gas, rechtstreeks uit de buitenlucht gehaald wordt. Er komt een zogenoemde dakdoorvoer in het dak. Deze buis bestaat uit een binnenbuis en buitenbuis. Door de binnenste buis gaan de rookgassen naar buiten en door de buitenste buis gaan de verse buitenlucht naar binnen. Het toestel is daardoor veiliger en vervuilt hierdoor veel minder.

Een oude ketel kan onnodig geld kosten.

Laat u tijdig adviseren uw ketel te vervangen om onnodige (energie)kosten te voorkomen.

Scroll naar boven