info@verhoevenverwarming.nl Storing of onderhoud? Bel: 040 - 206 4111
Ketelvervanging voor bedrijven

Ketelvervanging voor bedrijven

Indien de verwarming en eventueel warm water voorziening van grote gebouwen vervangen moet worden zien we steeds vaker het zogenoemde cascade systeem. Dit zijn meerdere (kleinere) cv ketels die aan elkaar gekoppeld worden. Dit is in alle opzichten voordeliger dan één grote ketel.

Uiterst zuinig en schoon

Is er veel warmte nodig, dan branden alle ketels. Wordt er weinig warmte gevraagd (wat driekwart van het jaar het geval is), dan branden er maar één of twee ketels. Met een HR cascadesysteem bespaart u 25 tot 40 % op de stookkosten en de emissie is zelfs 50 tot 80% lager dan de norm

Gegarandeerd de hoogste bedrijfszekerheid

Omdat de ketels automatisch als elkaars reserve functioneren, wordt de warmtevoorziening nooit onderbroken. Tevens zorgt een speciale regeling dat de ketels allen evenveel branduren hebben.

Traploos modulerende installatie

Elke ketel kan terugmoduleren tot 30 % van haar vermogen. Bij warmtevraag zal de regeling eerst één ketel laten starten op het laagste vermogen. Indien de warmtevraag blijft zal de éérste ketel traploos naar haar volle vermogen gaan. Indien er dan nog steeds warmtevraag is zal de tweede ketel in haar laagste vermogen bijspringen en eventueel ook naar haar volle vermogen gaan.

Flexibele modulaire opbouw

Een cascade is eenvoudig aan te passen bij gebouwuitbreiding of functieverandering. Bijvoorbeeld als een oude school wordt opgedeeld in zelfstandige eenheden. De extra investeringskosten zijn laag en het hoge rendement blijft behouden.

Cascadesysteem via Verhoeven Verwarming.

Cascadesysteemen van A-tot-Z. Wij zoeken voor u de beste oplossing en nemen u verder alle werk uit handen.

Scroll naar boven