info@verhoevenverwarming.nl Storing of onderhoud? Bel: 040 - 206 4111
Convectorputten

Convectorputten

In moderne woonruimtes met grote schuifpuien en glas tot aan de grond zijn convectorputten energetisch en esthetisch de meest ideale oplossing. De convectorputten geven een behaaglijke warmte en u heeft geen hinderlijke radiatoren voor het raam, zodat het uitzicht naar buiten volledig gehandhaafd blijft.

Roosters

Het voornaamste zichtbare aspect van convectorputten zijn de (rol)roosters met het bijbehorende kader waar het rooster in rust. Om deze optimaal aan te laten sluiten bij uw interieur zijn de (rol)roosters in diverse materialen en kleuren leverbaar. U kunt kiezen voor een strak aluminium of RVS rooster in de lengte of breedterichting, desgewenst gelakt in uw favoriete kleur. Of u kiest voor houten rolroosters, gemaakt van Merbau, eik of beuk en eventueel voorzien van een vernislaag.

Korte opwarmtijd en laag energieverbruik.

Toepassing van een hoogwaardig verwarmingselement met een zeer geringe waterinhoud, realiseert een korte opwarmtijd. Een zeer snelle reactietijd wordt bereikt door optimalisatie van de luchtstroom in de convectorput. De energie wordt onmiddellijk afgegeven aan de lucht in de kamer, zodat deze tot wel 3 maal sneller warm wordt dan bij het gebruik van conventionele radiatoren.

Bij een conventionele radiator zal het ineens binnenschijnen van de zon leiden tot flinke temperatuurstijging in de ruimte omdat de radiator nog geruime tijd blijft verwarmen. Verspilling van energie. De convectorput daarentegen geeft zijn warmte zeer direct af en kan optimaal reageren op temperatuurschommelingen veroorzaakt door externe factoren. Dit resulteert in een maximaal comfort en een minimaal energieverbruik.

Optimaal rendement

Voor optimalisatie van het rendement van de convectorput zijn de polyester putten geïsoleerd met polyurethaan platen. De standaard wanddikte is 25 mm. De wanddiktes zijn tevens leverbaar in 40 of 60 mm. Hoe dikker de plaat, des te meer rendement er behaalt kan worden.

Gezonde warmte

Veel conventionele radiatoren geven hun warmte af in de vorm van stralingswarmte. Doordat de convectorput op basis van convectie de lucht laat circuleren geeft deze een zeer gelijkmatig verspreide en perfect gecontroleerde comforttemperatuur. Zeker in goed geïsoleerde woningen is deze luchtcirculatie belangrijk, ter voorkoming van vocht of schimmelvorming. De convectorputten hebben een ideale temperatuurspreiding met een relatief lage temperatuur vlak bij de convectorput zelf, waardoor het overal gezond en gelijkmatig warm is.

Optimaal in combinatie met een HR ketel

De convectoren hebben een optimale afgifte bij lage watertemperaturen van 55/45ºC, maar zijn ook prima inzetbaar in bestaande systemen die nog met hogere watertemperaturen werken. Door het hoge rendement van de convectorput werkt deze optimaal in combinatie met een HR ketel.

Welke radiator past in uw situatie?

Wij denken graag met u mee als het gaat om radiatoren en ontzorging. Kunnen wij u helpen? Dan horen we dat graag!

Scroll naar boven